Лекарите в болницата в Пазарджик продължават да се борят за живота  на 14 годишния Михаил. Заради тежкото състояние, в което е доведен в болницата, той е поставен в медикаментозна кома. Площадката, където са играли децата е общинска. От общината твърдят, че тя е била безопасна. Роднините обаче имат коренно противоположна версия.

Пострадалият 14 годишен Михаил  играел футбол от няколко  години в местен клуб. В понеделник следобед  заедно с приятели от квартала идват да поритат топка  на площадката. Момчето е затиснато пред очите на приятеля си, който разказва, че Михаил се люлеел на вратата.

Децата разказват, че са играли на това място много често и преди. Вратите обаче никога не били заварени, разказват децата.

След инцидента момчето е прието в болница в тежко състояние, с черепно-мозъчна травма.

„В момента го извеждаме от медикаментозната кома  и се опитваме да го накараме да диши самостоятелно”, обясни д-р Живко Динев

Веднага след инцидента футболните врати са заварени. От общината твърдят, че редовно извършвали проверка на съоръженията, последната е  от преди две седмици и площадката била безопасна.

Служител в Община Пазарджик, обясни, че шпилките са били извадени - от  пробване на сила и опити да се  обърнат или преместят.

Роднините на пострадалото момче обаче имат коренно различна версия. Молят се Михаил да се възстанови и искат наказание за виновниците. Дядото на пострадалото момче, заяви, че ако ако има възможност ще се стигне до съд.

Снимка: btvnovinite.bg

След инцидента  полицията разпореди всички детски и спортни площадки в областта да  бъдат подложени на проверка за безопасност.
 
Заради инцидента прокуратурата образува досадъбедно производство, търси се  кой е виновникът за инцидента.