Лекарите от УМБАЛ "Александровска" спасиха родилка след кръвоизлив, на която са прелели 40 банки кръв и 40 банки плазма, съобщиха от болницата.

36-годишна жена от Благоевград постъпила в АГ болница в града за второ раждане. Поради усукване на пъпната връв около шията на бебето и съмнение за мъртъв плод лекарите предизвикали раждане с медикаменти, по време на което родилката получила обилен кръвоизлив.

По необходимост е извършена хистеректомия (отстраняване на матката и яйчниците). Болната изгубила на 3 пъти голямо количество кръв, което е компенсирано с 40 банки кръв и 40 банки плазма. Бебето починало почти веднага след раждането.

Жената е преведена на следващия ден в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на Александровска болница. Състоянието й било критично. Поради настъпила остра бъбречна недостатъчност, в продължение на една седмица болната е била на всекидневна хемодиализа. След десетия ден започнала поетапната й рехабилитация. Към момента жената се чувства добре и предстои утре да бъде изписана.