„Ламбо от София“ - филмът, който показва една друга страна на Стефан Данаилов, тръгва по кината. Днес е премиерата, а автор на лентата, посветена на 80-годишнината на великия актьор, е журналистът Георги Тошев.

Лентата ни връща към живота на Стефан Данаилов, но с фокус върху родната му София, където снима филмите си и прекарва време със своите близки.

„Пред камерата ни застават Цветана Манева, Ирена Рейнова, и за първи път човекът, който се грижеше за Стефан Данаилов - Михаил Портарски. Изненадах се как един човек за всичките разочарования и предателства до края на живота си е помагал на другите. И това е отвъд таланта на актьора“, казва Георги Тошев.

„Ламбо от София“ е и различен поглед към личността на Данаилов.

„Ние го знаем харизматичен, силен, талантлив, борбен. А в този филм го показваме и чуплив, и нерешителен като всеки един от нас. Влизаме в неговия дом, в който се е родил и в който си е отишъл. Това очертава рамката на един човешки живот. И съм щастлив, че bTV продуцира филма за Стефан, защото последните му филмови роли са свързани със „Стъклен дом“, „Фамилията“ и филмът „Завръщане“, обясни още авторът на филма.

Днес беше представена и книгата на Георги Тошев – „Игра на живот“. В пълната биография на Ламбо са включени непубликувани снимки, личен архив и спомени на хората около него, останали извън светлината на прожекторите.