До една година България ще излезе от икономическата криза, предизвикана от пандемията.

Това прогнозира край Пловдив министърът на икономиката Лъчезар Борисов. Той обясни, че страната ни стои доста по-добре икономически от средноевропейското ниво и дори изпреварва някои държави от еврозоната.

Министърът на икономиката обеща помощ за всички ресторантьори и засегнати административно бизнеси, но тепърва ще бъде обсъдено с браншовете как това да се случи.

Лъчезар Борисов участва в първа копка на високотехнологичен завод за алуминиеви профили край Пловдив. Той уточни, че вече се полагат специални усилия за подпомагане на индустрията за справяне с COVID кризата.

„Вече на пазара е и мярката през „Фонда на фондовете“, която е аналог и малко по-развита от тази на Българска банка за развитие. Това ще е една новост. Разбира се, продължаваме с нови мерки, които са в следкризисния период, които да подпомогнат възстановяване на икономиката по линия на производствена ефективност, ресурсна ефективност, енергийна ефективност. До края на годината ще бъдат налични три фонда с обща стойност 900 милиона лева“, обясни Лъчезар Борисов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!