Известен затворник е арестуван с подозрения за шофиране с фалшива книжка.

Осъденият като наркобос Будимир Куйович е задържан в понеделник на автомагистрала "Тракия". По първоначална информация, полицейски екип спира кола, която е шофирана от Куйович.

С него, към къмпинг Градина, пътуват приятелката му и още двама души.

Според разслдващите Куйович представил на полицаите шофьорска книжка, издадена в Португалия. Тази вечер проверка установи, че документът е фалшив. Tака книжката премести Kуйович от общежитието в затвора.  

Той излежава 16-годишна присъда за трафика на над 60 килограма хероин.

10-дневеният отпуск от общежитието в Казичене на Куйович започва едва няколко часа преди ареста му.

„Предполагам, искал е да почувства свободата”, заяви Радослав Димов, районен прокурор на София.

Така разследващите си обясняват решението на черногорецa, който след по-малко от 4 години трябва да излежи присъдата си и вече търпи наказанието си на по-лек режим, да шофира с фалшиви документи и да се сдобие с ново обвинение за ползване на неистински официален документ.

За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода до 8 години.

Колата, която е шофирал Куйович, е собственост на фирма. Още се уточнява връзката на осъдения с компанията.

Черногорецът излежава 16-годишна присъда за ръководство и участие в организирана престъпна група за трафик на наркотици. Преди 10 години именитият затворник предизвика политически сътресения в правителството на Сергей Станишев.

Разтърси и върховете на МВР, така че паднаха оставки на полицейски шефове. Тогава Куйович твърдеше пред съда, че е давал пари на МВР ръководството.

Черногорецът директно обвини тогавашния МВР министър Румен Петков и директора на Националната полиция, а после главен секретар Валентин Петров, че им е плащал такса "спокойствие" и проблемите му са започнали, когато е прекратил това.

Петков отговори с реплика, превърнала се в легенда: „"Куйович, Муйович, Уйович... всеки, който завършва на тази сакрална сричка, да излезе и да каже - моите отношения с Иван, Стоян, Петров и Драган са такива".

Миналата година Куйович поиска да бъде предсрочно освободен, но съдът отказа.

Наркобосът вече е върнат в корпуса на Централния софийски затвор.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!