Звездата на бокса Кубрат Пулев вече има своя своя восъчна фигура, която е част от колекцията на Ретро музея във Варна. Статуята е готова два месеца преди решителния мач на Кобрата срещу Хюи Фюри в София.

В реален ръст, с поразителна прилика с оригинала, Пулев е насочил юмруци към фигурите на Христо Стоичков и Бойко Борисов.

Фигурата на Кубрат отдавна е замислен както повечето велики наши спортисти, те не са кой знае колко много в днешни дни, не е като едно време имахме по 20 медала на 1 олимпиада, обяснява собственикът на музея - Цветан Атанасов.

Кубрат Пулев лично е одобрил восъчното си копие и дори е изразил желание фигура да получи и брат му Тервел. Заради интереса към колекцията от румънските туристи, скоро ще бъде готова и скулптурата на футболния идол Георге Хаджи.

"Видях се с Хаджи в Констанца преди 2 месеца, много си хареса фигурата, ходихме само с главата между другото", разказва още Цветан Атанасов.

Изработката на фигурите отнема до половин година, защото всичко се прави на ръка. Освен световните соц-лидери и легендарните български кино звезди, тук вече има и холивудско присъствие.