Боксьорът Кубрат Пулев така и не даде категоричен отговор дали ще влезе в политиката по предложение на председателя на КОД – Петър Москов.

Пулев заяви, че трябва да вземе решението до вторник и че са му необходими няколко дни, защото в действията си се ръководи от принципи и иска да е абсолютно сигурен, че ако се захване с политика, ще бъде коректен.

„Аз съм човек, който винаги ще се допита до специалисти във всяка една сфера. Смятам, че това е правилно и че трябва специалисти да управляват и да решават, а не да има шуробаджанащина. Това е моят стил на работа – екипна работа, която истински да е полезна за обществото и хората. Истински, с нова енергия. Аз го виждам като нов вид политика", коментира Пулев.

На въпрос не се ли опасява, че името му ще бъде използвано за привличане на избиратели, боксьорът категорично заяви, че не може да бъде манипулиран или разиграван и ако усети, че се правят опити за нещо подобно, ще се откаже.

Москов от своя страна обеща да изчака решението на Пулев: „Нашето предложение към г-н Пулев е той да бъде представляващият, гарантът, лицето на това обединение. Защото той е човек, който е доказал, че може да гарантира с името си и с честността си и с действията си пред всички българи и може би пред голяма част от света“, посочи той.

По-малко от час преди това двамата отново застанаха пред журналисти, за да обявят, че започват преговори за евентуалното присъединяване на боксьора към формацията на бившия здравен министър.

И двамата направиха сравнение между боксовия ринг и политиката и обявиха, че разговорът между тях е за принципи и за бъдещето на страната.

За влизането в политиката „Кобрата“ беше попитан още в началото на май в рубриката на Мария Цънцарова в предаването „120 минути“. Тогава той не изключи подобен сценарий, но заяви, че все още има какво да даде на спорта.

Дни преди изборите през април пък не спести и доста остри критики към самите политици, наричайки ги „болни от алчност хора“.

„Не е ли така? Кажете – не е ли? Докога? Ако управляващите и ако хората, които са в Народното събрание, са алчни и оттам те раждат корупцията, за какво говорим?“, коментира изказването си Пулев.

В острата си публикация във „Фейсбук“ той написа още, че са му омръзнали празните обещания, двуличието, безпринципните коалиции и задкулисните договорки.