Повдигнаха обвинение на Кристиан Николов, който предизвика катастрофата с Милен Цветков. СГП ще поиска мярка за неотклонение "задържане под стража".

Обвинението е за причиняване на смърт след употреба на упойващи вещества. Наказанието е от 3 до 15 години затвор.

Журналистът чака на червен светофар на кръстовището на улица „Хенрик Ибсен“ и булевард „Черни връх“.

Ненадейно колата му е пометена от движещият се зад него джип. Спирачен път липсва. Ударът е толкова силен, че двете коли изхвърчат от другата страна на кръстовището.

Джипът се удря в мантинелата до метростанцията. За късмет в този момент там яма пешеходци. Очевидци спират и оказват първа помощ на водещия. Милен Цветков издъхва на път за „Пирогов“.

Снимка: btvnovinite.bg

Зад волана на джипа, причинил фаталния сблъсък, е 22-годишният Кристиян Николов. Полевият тест, показва, че е употребил канабис и амфетамини.

Кристиан Николов е арестуван, а днес следобед му беше повдигнато обвинение. Той има 4-годишен шофьорски стаж с едно нарушение на пътя.

По информация на източници на bTV в прокуратурата джипът, който е шофирал, е собственост на фирма „Десислава Пешева Комерс“. Собственик на фирмата е майка му - Десислава Пешева-Николова. Основната й икономическа дейност, според търговския регистър, е отглеждане на лозови, овощни и други трайни насаждения.

Справка в Министерството на земеделието показва, че фирмата е с одобрени и заплащани евросубсидии за земеделци.

Десислава Пешева-Николова е сред съдружниците във „Винпром Карнобат“.

На Икономическа полиция е възложено да извърши проверка и да изясни произхода на средствата, с които е купен луксозният джип. По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев досъдебното производство е взето на специален надзор от Върховната касационна прокуратура.