Кремиковският манастир търси средства и помощ за провеждането на летни детски лагери. От 1 юни светата обител отново ще отвори врати за безплатен отдих на повече от 500 деца.

През последните 5 години в Кремиковския манастир се организират детски летни православни лагери. В тях са участвали много деца, много ученици от София и региона, дори са гостували и деца със специални потребности.

Досега над 1200 деца са летували в светата обител напълно безплатно. Първата смяна започва на 1 юни, а последната приключва преди началото на новата учебна година през септември.

„Смисълът е децата да разберат две основни неща. Едното е, че имат един приятел, който никога няма да ги предаде, защото Господ няма да предаде нито един човек, и че има добродетели и християнски ценности, които не бива да забравяме”, заяви отец Серафим Янев. 

Снимка: btvnovinite.bg

Вече се изгражда ново крило на манастира, в което децата ще бъдат настанявани. Както и досега, те ще имат всички удобства за занятия, игра и отдих. Кремиковският манастир очаква дарители, с чиято помощ строителните работи да приключат в срок и да се осигури провеждането на летните лагери.

„Който може с труд – да дойде да поработи няколко дни в манастира, който може със средства, който може с различни строителни материали. Даже обявихме една кампания, към която са се включили няколко строителни фирми да съзидат отново този Божи дом над София”, каза отец Серафим Янев. 

Лагери като този се организират в много православни манастири у нас. Повече информация можете да получите от митрополиите в цялата страна.

Детските летни лагери се организират с благословията на Софийския митрополит и български патриарх Неофит.

Ако имате възможност и желаете да помогнете, ето банковата сметка на Кремиковския манастир:

BG12UNCR70001522340552

Титуляр: Манастир „Св. Вмчк Георги Победоносец”

Дарение за провеждане на детски лагери