Провокатори се опитаха да пробият полицейския кордон на протеста вчера, заяви по време на брифинга министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

„От моя кабинет на 4-я етаж много добре се виждаше, че начело на опита за пробив в полицейския кордон беше добре организирана агитка от футболни фенове. А както е известно, не малка част от тези хора участват в подобни действия срещу определено възнаграждение. Наш симпатизант от охранителна фирма са му предложили 50 лева за участие в протеста. Факт е, че имаше хора, които бяха отишли не да искат смяна на правителството, а да предизвикат сблъсъци и накървявания“, заяви Каракачанов.

Той, както и редица други политици през днешния ден, призова участниците в протестите да не се поддават на провокации.

„Разделението на властите е записано в Конституцията и когато тези власти не работят заедно в полза на хората, нищо добро не се е случвало на всички тези хора. Аз очаквах да чуя от президента и нещо друго – в края на краищата държавният глава трябва да вземе отношение по този въпрос. Чух, че той призовава полицаите едва ли не да не изпълняват заповедите на своите началници, на своя министър. Но не чух призив от страна на държавния глава към добре организираните групи провокатори, които съвсем съзнателно атакуваха полицията“, добави военният министър.

В началото на обръщението си той изрази огорчение от това, че вместо да работят заедно, институциите воюват помежду си.