Тази нощ крадци са взривили банкомат в София, монтиран в хипермаркет в квартал "Дружба" 2. Откраднати са 53 хиляди лева. За последните 4 месеца за страната това е девети случай.

Един банкомат в град Септември е опожарен, други два са изтръгнати, два са разбити, а в Бургас беше взривен.

50% от случаите са неуспешни. В останалите 3 случая, са откраднати, общо, над 200 000 лева.

Последните 3 удара в столицата, един от които неуспешен, са в кварталите "Дружба", "Младост" и до Окръжна болница. И трите банкомата са взривени. Над 120 000 са задигнатите пари.

При взрива на банкомата снощи са нанесени сериозни щети на лицевата част на устройството, но самото тяло е на мястото си, съобщиха от МВР за bTV.

Банкоматът е зареден преди седмица със сума от над 150 хиляди лева, съобщи шефът на Осмо районно управление комисар Валери Симеонов.

Задигнати са две касети. Над банкомата има камери, записите са иззети от полицията.

Полицията в София работи по основна версия, че става дума за група серийни извършители. Няма конкретни хора, които се следят, но почеркът на днешния взрив се повтаря в последно време с други взривявания и обири на банкомати, коментира Румяна Арнаудова.

Хората в квартала смятат, че банкоматът е лесна мишена. Казват, че това е второто посегателство над устройство в рамките на по-малко от година.

В близост до супермаркета, където е взривеният банкомат, има основно магазини, които през нощта са затворени. Най-рано идват на работа в близката баничарница, но и там не са видели нищо.

Според неофициална информация банкоматът е взривен по идентичен начин като устройството в "Младост" – най-вероятно с капсула със сгъстен въздух.