Крадци обраха два апартамента в София, представяйки се за служители на здравната инспекция. Случаите са от миналата седмица, но бяха оповестени днес.

Според разказа на потърпевшите лица със защитни костюми влезли в сградата с обяснението, че ще дезинфекцират срещу COVID-19.

От РЗИ-София обясниха, че техни екипи не изпълняват такава дейност. Не е ясно каква е стойността на откраднатото. От полицията разследват грабежите.

„На дежурния телефон се обади силно възмутен гражданин, че служители на РЗИ в специално защитно облекло влизат в жилищната сграда, започват да обработват входа срещу COVID, вледствие на което два апартамента са обрани“, заяви Виолета Минева - дежурен в колцентър - РЗИ-София. 

„Категорично апелът към хората е да не допускат съмнителни лица в общите части на жилищните си сгради и в домовете си, тъй като такава практика няма. Ако домът им по някакъв начин - било то заради човек, поставен под карантина, би бил посетен, то служителят се легитимира“, обясни Руслана Петрова - говорител на РЗИ – София.