Острото изказване на депутата Христо Петров (Ицо Хазарта) по адрес на организаторите на вчерашния протест срещу противоепидемичните мерки навлезе в нова фаза след задочен скандал между него и председателя на „Възраждане“ Костадин Костадинов в социалните мрежи.

Петров попита в пленарната зала „дали в закона пише, че важи само за мен или (важи и) за шепа нещастни фашисти“, на което националистът отговори през официалния си профил, че протестът не е бил само партиен и народният представител от „Продължаваме промяната“ „нарече хора от браншовите организации, лекари, студенти, пенсионери и майки на деца с увреждания (…) „шепа нещастни фашисти“.

На това Хазарта му отговори с коментар под публикацията. Подобно на изказването в парламента, той беше лаконичен: „Вчера останах до края на работния ден, след което си тръгнах – сам и пеша, както правя обикновено. Фашисти сред протестиращите не видях. Струва ми се, че видях няколко ваксинирани фашиста - първо бяха вътре в парламента, после излязоха отвън. Имало и още един, но бил под карантина“.

Костадинов не му остана длъжен: "Подсетихте ме за нещо - трябва да въведем тестове за алкохол и наркотици за депутатите. Сигурен съм, че ако издържите тези тестове, те ще ви помогнат повече да не виждате ваксинирани фашисти, поне на работното си място".

Снимка: bTV

Преди дни разследване на bTV показа, че немалка част от иначе много активната в битката с противоепидемичните мерки група на „Възраждане“ в Народното събрание всъщност притежава зелени сертификати след успешно преминат ваксинационен курс.

Самият Костадинов се включи виртуално в протеста на съпартийците си, тъй като се наложи да е в изолация след контакт със заразен на КСНС.