Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов каза пред журналисти, че подкрепа за кабинет на ГЕРБ не е възможна, защото имат много сериозни политически, принципни, идеологически разминавания.

Партия „Възраждане“ организира днес протест в защита на българския лев и срещу въвеждането на еврото. Много е странно защо нашите европейски партньори толкова много държат да ни вкарат в еврозоната, а не искат да ни пускат в Шенген, каза още Костадинов.

Демонстрантите блокираха движението по бул. "Цар Освободител". След това се преместиха пред сградата на Европейската комисия и временно затвориха трафика по улица "Раковски", за да продължат към Триъгълника на властта.

Снимка: БГНЕС

„Протестираме срещу насилственото вкарване на България в еврозоната, което става на тъмно, без никаква информация. Още не е изготвен анализът за ползите и вредите от това. Това е срещу нашите национални интереси“, каза Костадин Костадинов. 

В коментар за приетите промени в Изборния кодекс, лидерът на „Възраждане“ заяви, че с тях ще се върнем обратно в „изборната вакханалия“ от април миналата година, когато се гласува смесено, с безброй злоупотреби, броене до 5-6 часа сутринта, стоене в РИК, носене на чували, всичко това, което вече гледахме 30 години назад във времето".

Костадинов призова президента Румен Радев да наложи вето на промените в Изборния кодекс, като изрази мнение, че едва ли президентът ще го направи. Очевидно е, че президентът някак си е встрани от дебата, поне засега не се изказа по темата, посочи лидерът на „Възраждане“, цитиран от БТА.