Вдовицата Корнелия Петкова призова от ефира на bTV тези, които я обвиняват, че е продала паметта на съпруга си, на свой ред да поемат тази отговорност, която бащата на шофьора-убиец е заявил, че ще поеме към децата й.

„Защото всеки може да критикува, всеки може да сипва сол в раната на другия без да се вълнува от това каква емоционална болка и травма ще му нанесе, но никой не се вълнува и не прави реална преценка на нещата - как и какво се случва в моето сърце, в моето съзнание, в сърцата на децата ми”.

Майката на три деца Корнелия Петкова загуби съпруга си Атанас Ламджиев при тежка катастрофа преди дни в Пловдив. Инцидентът беше причинен от 26-годишния Любомир Трайков - син на известен транспортен бос.

След трагедията вдовицата на Атанас се срещна със семейство Трайкови и заяви пред медиите, че прощава на убиеца на мъжа си, който е шофирал след употребата на алкохол и има много минали нарушения на пътя. Бащата на виновния шофьор даде на вдовицата 3000 лв., за да й помогне да посрещне нуждите на трите си деца.

Пред bTV Корнелия обясни, че ще върне парите, заради многобройните спекулации с жеста на милосърдие от страна на бащата.

„Той го направи с чисти намерения, от добро сърце, като жест на дарение, а беше обвинен, че това е даване на подкуп. Респективно се говореше, че аз съм продала паметта на мъжа си. Тъй като не можех да преглътна и двете обиди, решиих, че правилното в момента е да върна тази сума и да сваля абсолютно всякаква отговорност от страна на бащата, която беше поел към моите децата за дългосрочна издръжка, докато те се обучават”.

На въпроса как е успяла толкова бързо да прости на убиеца, Корнелия заяви, че е човек, който прощава всичко на всеки още преди да го е извършил.

"Бях простила на тези хора преди тази среща. Срещата беше пожелана о т тях, не от мен. Те мен потърсиха, не аз тях. Трайков-баща се е свързал с погребалния агент в деня на злополуката и е пожелал контакт с мен, но не е успял да получи номера на телефона ми и е използвал чрез общи познати да се свърже с мен. По някаква случайност самата среща се състоя след като в сърцето си бях простила на тези хора. Не съм простила, защото ми е дал някаква сума, така се говори навсякъде".

Когато се е видяла с Любомир, вдовицата го е гледала в очите.

"Той, влизайки в залата беше свел поглед, когато се доближи до мен, аз подадох ръка и в този момент той събра смелост и ме погледна в очите целият облян в сълзи, казах му да се успокои и че няма враг в мое лице".

На въпроса каква присъда заслужава, Корнелия отговори, че не може персонално да иска присъда, защото има компетентни органи, които ще я определят, но се надява на справедлив и неманипулиран процес.

Корнелия коментира и информациите, че с мъжа си не са били в добри отношения, като обясни, че преди 3-4 години, както във всички човешки взаимоотношения, са имали проблеми, неразбирателства и скандали.

"Една незначителна случка от негова страна провокира акт и желание за отмъщение от моя страна и на инат реших, че ще си връщам. Сега изключително много съжалявам, но това е забравено, минало е. Последните месеци бяхме толкова щастливи и влюбени, че всички приятели ни казваха, че не са ни виждали толкова влюбени от началото, още преди да се появи първото дете".

Същевременно пенсионер от пловдивското село Избегли съобщи, че възнамерява да дари половината си пенсия на вдовицата и трите сирачета.

Дядо Богдан живее бедно, но сърцето му не може да остане несъпричастно към чуждата трагедия. Самият дядо Богдан е отгледал 7 деца.

Хората, които са съпричастни към трагедията на всеки един са точно хора, които отделят от залъка си, каза през сълзи Корнелия, след като разбра за намерението на възрастния човек.

„Това е абсолютно изстрадано и от сърце, и точно затова аз с чисто сърце отварям и приемам всеки жест на милосърдие в случая. Този дядо даде отговор на абсолютно всички въпроси, които ми задавахте. Той ви отговори с две прости изречения, надявам се да са го разбрали и тези, които ме оклеветиха и ме очерниха. Страшно съм развълнувана, това е изключително мил жест, защото аз съм сигурна и знам, че хората, които помагат на пострадали и на нуждаещи се, са точно такива, които отделят от залъка си. Те не са хора имащи, можещи и не дават своя излишък, а напротив – те просто споделят своя залък с този, който има нужда в момента".