Корнелия Нинова излиза в отпуска и влиза официално в битката за лидерското място в БСП. Един от основните й опоненти - Кирил Добрев, също ще участва в предизборната кампания, която започва на 12 август. 

Докато Нинова се бори да оглави партията отново, неин заместник  ще бъде Владимир Москов. Тя призова опонентите си да се изправят един срещу друг в пряк избор, а не да си разменят реплики в публичното пространство .

„Разбира се и Кирил Добрев има време до 6-и да подаде своите документи, не го призовах да участва защото не го разбирам като алтернатива“, заяви Нинова. „В последните четири години политиката която провеждахме като ръководство а провеждахме заедно, ако има алтернативно виждане за ръководството на партията да заповяда“, добави тя.

В същото време бившият енергиен министър Румен Овчаров заяви, че присъдата, която получи заради мини Бобов дол е поръчкова. Той дори откри странно съвпадение със започналата битка за БСП.

„Кирил Добрев е още малък, за да ме поръча, но тези които са поръчали на Кирил Добрев да се кандидатира за председател са поръчали и мен. Имам предвид Бойко Борисов, Делян Певевски, защото не му позволява да овладее БСП“, коментира Овчаров.

„Г-н Овчаров каза, че съм го бил поръчал. Той използва една терминология, която на мен ми е непонятна от мутренските години“. Такъв беше отговорът на заместник-председателя на БСП Кирил Добрев. „Нинова избра Овчаров и зависимостите които има от него. На мен ми остава да избера  новото поколение в БСП и да вървим напред“, допълни той.

От ДПС не коментираха, а четвъртък е крайният срок, в който официално трябва да станат ясни всички кандидати за лидер на БСП.  

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!