„Този парламент е делегитимиран. Правителството на Бойко Борисов и мнозинството са несигурност и нестабилност. Нямат план за кризата и гарантират безперспективност на държавата. Те търсят изход от кризата само за себе си, а ние – за България. И той е в три стъпки – машинно гласуване, оставка, честни избори“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на обръщението си в началото на новия политически сезон.

„България е в тежка криза. Вече два месеца хиляди българи протестират на улицата, искат промяна. До тук се стигна в резултат на 10-годишното задкулисно управление на Борисов. Той е решен да оцелее на всяка цена и предлага промяна на Конституцията. Това не е промяна, а подмяна и печелене на време“, категорична е Нинова.

По думите й това е посегателство върху свободата и демокрацията.

„С това предложение не се решава нито един от стоящите днес открити въпроси. Политическата криза остава, протестът не спира, а се увеличава. Няма политическа формация, която да подкрепя безусловно и на 100% тази промяна“, допълва Нинова.

По думите й „БСП за България“ винаги е била гарант за конституционен ред, социална и демократична държава.

„Искаме да е ясно – „БСП за България“ няма да осигури нито един подпис от необходимите 120 и от останалите 160, за да стане факт подмяната, която предлагат. Няма да позволим заради личните ви властови интереси да посегнете на държавността“, каза още Нинова.

Тя е категорична, че най-големият приоритет на партията е въвеждането на машинно гласуване, което ще гарантира честни избори.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!