„Това, което родихте днес, е еднорък и двуглав Франкенщайн. Поне двама джентълмени от двете групи да си отрежат по една ръка. Направете го отвън да не цапате парламента. Докато сглобявахте този Франкенщайн не обелихте и дума за народа“, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна преди да бъде гласуван кабинета „Денков-Габриел“.

По думите й запазването на социалните плащания означавало замразяване на доходите.

„Историята познава компромиси, но това не политически компромис и не е за България. Това са  задкулисни кохорти в името на собственото им оцеляване“, заяви Нинова.

По думите й тези компромиси минавали през трупове. „Поднася се, като евроатлантическо правителство. Корупцията кражбите, превземането на постове в държавата, подмяна на изборните резултатите, това ли са европейски ценности?“, попита тя.

„Вашите евроатлантически ценности се свеждат до превиване на гръб пред силните, войната в Украйна и джендър идеологията“, заяви Нинова.

 „Прегрупирахте се в името на мафията, в името на оцеляването на 10-15 души“, заяви Нинова.

Тя посочи, че помолила ChatGPT да напише кратка статия за корупцията и мафията у нас. „Справи се чудесно, написа три страници за корупцията и мафията в България“, посочи Нинова.

„Днешната коалиция - на имунитета и страха, е необяснима коалиция. Христо Иванов се върна в политиката, акостирайки с една лодка на брега на почетния председател на ДПС“, заяви лидерът на БСП.

ПП-ДБ създадени от президента, за да свалят ГЕБР, днес пазят имунитета на Бойко Борисов. Това е перална на страха и престъпността. Няма да подкрепим такава коалиция“, категорична бе Нинова.

По думите й правителството на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ било грешно заченато и мъртво родено.