С решение на едноличния собственик на капитала на Национална компания индустриални зони“ е подменено почти цялото ръководство на компанията. Това става ясно от подадени в Търговския регистър документи.

Действията са след решение на вицепремиера и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, която е принципал на дружеството с капитал от над 103 млн. лв.

Снимка: Индустриални зони, Търговски регистър

В протокол от 24 март тази година се посочва, че се освобождават досегашния изпълнителен директор Антоанета Петрова Иванова – Барес, назначена през 2017 г., както и членовете на борда Цветан Петров Цирков, Николай Недялков Райчев, Нина Стефанова Владимирова, Илия Димитров Лазаров, които са назначавани в годините до края на 2020 г.

Снимка: Индустриални зони, Търговски регистър

Назначеният от първия служебен кабинет на президента Румен Радев Дочо Карадочев, също се разделя с поста си.  Тогава принципал на „Индустриални зони“ е бил сегашният министър-председател Кирил Петков, който оглавяваше икономическото министерство

Поста си запазва единствено Добринка Димитрова Вичева, която е другото назначение от времето на първия кабинет на президента Радев.

В новия състав на директорите, който е намален от 7 на 5 човека влиза Петко Николов. Николов е бивш председател на Комисията за защита на конкуренцията и на Патентното ведомство до средата на миналата година. Той е избран и за изпълнителен директор от новоизбрания състав на борда на директорите.

В него влизат още Цветелина Чобанова-Стефанова, Татяна Едрева, Андреана Красимирова Премянова – Янкова. Последната е дъщеря на председателя на Съюза на тракийските дружества в България Красимир Премянов, който е бил и в ръководните органи на БСП.

В момента обаче действията по вписването на промените са спрени от Агенцията по вписванията, заради установени липси и несъответствия по отношение на Петко Николов, който не е представил необходимите за заемането на позицията декларации, както и на Добринка Вичева, чието второ име е сгрешено при попълване на документите. Вместо Димитрова е написана с бащино име Николова.

Какво представлява Национална компания Индустриални зони

„Национална компания индустриални зони“ предлага промишлени терени и производствено-складови помещения в зони с първокласни локации, отлична инфраструктура и транспортни връзки.

Компанията управлява 12 проекта в цялата страна с обща площ над 8 милиона квадратни метра, пише на официалната страница на дружеството.

Седем действащи проекта са в София, Бургас, Видин, Русе, Стара Загора, Свиленград и Варна. В развитие са пет проекта – в Кърджали, Симитли, Карлово, Телиш и Суворово.

В своята дейност, насочена към изграждане на модерни индустриални паркове и привличане на чуждестранни инвеститори, НКИЗ сътрудничи активно със съответните държавни институции, неправителствени организации и бизнес сдружения, осочват още от НК Индустриални зони на страницата си.

Наематели на обекти в тези зони са редица чуждестранни и български компании.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!