Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова се срещна с работници от текстилната индустрия, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Нинова посети завод „Искра“ в град Първомай. „Държавата застава във ваша подкрепа. С помощта, която ние осигуряваме, и вашите усилия, заедно трябва да спасим индустрията в тези тежки времена. Инфлацията, цените на тока и газа, доходите на хората в момента са най-важните въпроси. Правителството отпусна компенсации за фирмите, увеличи минималната работна заплата. Сега трябва да се справим с цената на газа. Имаме варианти за това“, каза Нинова. 

Вицепремиерът благодари на работниците и ги поздрави с предстоящия 1 май – Ден на труда. Тя поздрави ръководството на завода и заяви, че правителството трябва да помага на работодатели, които развиват българското производство и българската икономика. 

„Лично аз и екипът на Министерството на икономиката и индустрията сме поставили като абсолютен приоритет запазването на българското производство. Правим всичко възможно да помогнем в тази трудна ситуация“, допълни още Корнелия Нинова. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!