Лидерът на БСП Корнелия Нинова подава ръка на напусналите столетницата. Партията предлага обединение на 25 формации от левия спектър.

От „Позитано“ 20 подготвят кръгла маса за изграждане на алтернатива на статуквото и модерна лява политика, както и за споразумения за взаимни действия с бъдещите си съюзници.

„Това ще бъде съчетано с отбелязване на празника на труда 1 май в Борисовата градина и се надяваме да е началото на широко ляво обединение. Търсим съюзници, подаваме ръка и ще видим на 1 май какво ще се случи. Членовете на „Левицата“ са наши бивши другари и към тях подновяваме поканата си за завръщане в БСП. Нека те подновят членството си, добре дошли са“, каза Никова.

„Одобрихме окончателно платформата си за европейските избори, която премина през обсъждане във всички наши структури, беше приета на конференции и накрая в Националния съвет. Шест принципа и десет конкретни теми са залегнали в платформата", посочи още лидерът на БСП.

БСП прие днес критериите и принципите за издигане на кандидатите за народни представители на 50-ото Народно събрание.

„Залагаме на хора с обществен опит и авторитет, високи нравствени качества, висше образование и експертен опит в различни професионални области, комуникативност, социална чувствителност, възможности и желания за работа в колектив. Подреждането на листите от Националния съвет ще бъде на 27 април“, подчерта Нинова.

Според нея Кристиан Вигенин е с много номинации, т.е. той е един от сериозните водачи в листите. Корнелия Нинова обаче поясни, че повече яснота ще има към 25 април. 

По думите ѝ стана ясно още, че евродепутатите не са ходили да се отчитат или да стиковат мнението си с партията.

„Единствено Цветелина Пенкова е представила отчет самостоятелно, но по принцип се прави отчет на групата“, поясни Нинова.