„БСП ще предложи замразяване на депутатските заплати със задна дата - на нивото от края на мандата на 43-тото народно събрание. И това не е популизъм, а солидарност с хората.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в речта си по повод откриването на 44-тото Народно събрание.

Червените ще внесат в парламента и предложение за преизчисляване на всички пенсии като алтернатива на предложеното от ГЕРБ и Патриотите за увеличаване само на минималната пенсия на 200 лв. Актуализацията на всички пенсии ще струва 800 млн. лв., уточни тя.

„БСП ще е опозиция в 44-тото Народно събрание. По волята на народа БСП е втора политическа сила.  В политиката има принципи - има управляващи и да има опозиция. Близо 1 млн. българи вярват, че БСП носи промяната – няма да ви разочароваме.“, каза още лидерът на левицата. тя и подчерта, че БСП ще е опозиция в този парламент.

В този парламент червените са втора политическа сила с немалко депутати – 80.

Тя се надява обаче всички политически формации в НС да се обединят около подготовката на успешно българско председателство на ЕС. „Нашата отговорност ще бъде да преведем Европейския съюз през трудностите, които го очакват“, каза тя.

Нинова припомни, че по времето, в което България ще председателства съюза, се очаква фактическото излизане на Великобритания от Евросъюза и призова да бъдат защитени интересите на българите, които живеят, работят и учат на Острова.