БСП ще направи традиционния си събор на жълтите павета пред Министерския съвет, обяви Корнелия Нинова в декларация от парламентарната трибуна. 

"И нека всички, желаещи промяна, без оглед на партийните си интереси, се обединим. Не става дума за партийни интриги или лични рейтинги, а за България, уважаеми българи", заяви още Нинова. 

Вчера стана ясно, че традиционните тържества и събор на БСП на връх Бузлуджа по повод годишнината от създаването на партията тази година най-вероятно няма да се състоят заради ситуацията с разпространението на коронавируса в страната. 

Нинова коментира, че след вчерашните събития хиляди членове на БСП заявили готовност за протести в цялата страна. 

"Хиляди наши членове и симпатизанти, коалиционни партньори, хора, които нямат общо с БСП, от вчера заявяват пред нас желание и готовност да участва в протести в цялата страна не просто в защита на президента, а за спасяването на България и ще го направим“, отбеляза лидерът на БСП.  

Вчера се случи нещо безпрецедентно, коментира Нинова. Тя отбеляза, че показните действия на органите на съдебната власт са удар по върховенството на закона, по Конституцията и правовия ред в страната.

"Днес премиерът прехвърли отговорността за случващото се в държавата върху НСО. Твърде елементарно, г-н премиер! Отговорността за случващото се в България е Ваша, на десетгодишното управление", заяви лидерът на БСП.

"Вчера хиляди хора излязоха открито да кажат, че това не може да продължава така. Поздравяваме ги за смелостта и за волята заедно да възстановим държавността и да спрем мафията в България", каза Нинова. 

Внасяме вот на недоверие вътре в парламента и вярваме в подкрепата на гражданите извън него на този ден, добави тя.