„Не на страха! Ще си върнем България! Мутри, вън!“ – с тези думи държавния глава Румен Радев приключи под бурни аплодисменти словото си пред събралите се в подкрепа на президентската институция демонстранти на „Дондуков“ 2.

Снимка: БГНЕС

Събитието беше организирано и посетено от представители на различни политически сили, активисти, юристи и редови граждани. То дойде в отговор на акцията на прокуратурата в президентството и арестите на хора от екипа на Радев.

„Българската мафия постигна невъзможното – обедини почтените хора срещу себе си, коментира Радев.

Той излезе от президентството заедно с вицепрезидента Илияна Йотова.

„От нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт, да изхвърлим мафията от прокуратурата, която прокуратура мафията използва по най-безпардонен начин за свой щит и за политически репресии. Българската мафия е безцеремонна, защото много години я търпяхме, защото твърде дълго бяхме зрители на собствения си живот, твърде дълго търпяхме лъжите от екрана. Днес гневът се разлива на площада“, заяви Радев.

Снимка: БГНЕС

Според него предстои битка „за достойнството ни, за децата ни, за бъдещето ни, за природата ни, за справедлива, модерна и европейска България“.

Множеството скандира след словото на президента „Мутри, вън!“, „Гешев е позор!“, „Борисов, оставка и затвор!“.

Снимка: Ладислав Цветков

Радев се прибра в президентството минути преди 19 ч., а множеството запълни Ларгото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!