"Коренът на черното тото е в страните от бившия Източен блок - България, Полша и Унгария. Малко фенове в тези страни имат някаква вяра в честността на спорта", пише Би Би Си в статия, посветена на вчерашните разкрития на Европол, според които престъпен синдикат е уговорил 380 футболни мачове в Европа, включително два от Шампионската лига, както и европейски и световни квалификации.

Според датско издание вратарят на унгарския Дебрецен е бил подкупен, за да пусне три гола в двубоя от груповата фаза на Шампионската лига срещу отбора на Ливърпул.
"Корупция в спорта е имало винаги, дори в древна Гърция, но никога в такива мащаби, както е сега. Има около 20-30 човека, които обикалят света - Азия, Северна и Южна Америка, Африка и най-вече Европа - и уреждат мачовете", пише в материала на Би Би Си.

"Всъщност, коренът на черното тото е в страните от бившия Съветски съюз - България, Полша и Унгария, където положението е най-тежко. Сега вече то се придвижва на запад - Германия, Белгия, Швейцария, Австрия и Финландия”, твърдят от британската медиа.