Конфликт между полицаи и протестиращи вчера заради актове за неспазване на дистанция.

Сигналът е на наши зрители, които определят действията на униформените като "полицейски произвол".

От МВР са категорични, че не са превишили правата си.

Скандалът започва снощи след протеста в района на площад "Александър Невски".

„Ако бутнете полицейски служител, ще бъдете задържан за това, което извършвате върху личността на полицейския служител“.

„Полицейски произвол, полицейска бруталност. Той беше принуден да отстъпи назад и да блъсне полицая зад него“, каза Иван Михайлов.

Следва остра размяна на реплики и записи с телефони.

„Разплаках се от обида и от болка. Просто ми беше обидно, защото се отнесоха по този начин“, разказа Десислава Христова.

Михайлов и приятелите му са категорични, че не са реагирали с агресия при проверката и не са нарушили правилата - нито на протеста, нито след това.

„Актовете изцяло не отговарят на истината за времето и мястото, където бяха констатирани – в кавички – нашите нарушения“, заяви Тодор Стоянов.

От МВР контрират, че хората не са спазвали мерките за социална дистанцията и са реагирали с агресия и провокации към полицаите. 

 „Като гледам записа, даже проявиха прекалено търпение и самообладание. Не предприеха други полицейски правомощия, които им дава законът. Въпреки че през цялото време според мен беше правено всичко необходимо, за да бъдат възпрепятствани по всякакъв начин да си свършат работата“, каза Радослав Стойнев, директор на "Охранителна полиция" - СДВР.

От полицията припомнят още, че са длъжни да следят за спазването на мерките срещу коронавируса.