Благотворителен концерт събира на една сцена Валя Балканска заедно с популярни джаз, поп и рок изпълнители. Каузата е посветена на двама музиканти, които катастрофираха в Прохода на републиката.

На 29 юни 2018 при тежка катастрофа загива Николай Николов, основател на музикалния проект Ni.Co.

Пътуващият с него Павел Дюлгерски, който е китарист в група „Каталог”, изпада в кома. На тях ще бъде посветен „Белият концерт”, който приятелите им наричат и обединителен.

„Ние обединяваме много стилове вътре. В случая сме от джаз до рок, до хеви метъл. Ние искаме да помогнем финансово на Павел, защото знаем, че възстановяването ще е много трудно в момента след като се събуди, а лично аз съм убеден, че той ще се събуди”, казват организаторите.

В „Белия концерт” ще участват Валя Балканска, групите „Ренегат”, „Мастило”, „Хоризонт” и много други, които поставят начало на кампанията „Да събудим Павел”, насочена срещу агресията по пътищата.

„Концертът ще се състои на 1 септември в град Пловдив, започваме точно в 19 часа, лятно кино „Орфей”, пловдивчани го знаят, гостите на града ще се насочат, близко е до центъра, на едно от тепетата”, обясни Константин Кацаров.