След протестите в Айтос тази сутрин комисия от експерти започна оглед на опасната отсечка от Айтоския проход.

КПП „Руен“ е част от отсечката Айтос - Провадия. Там е разположена електронна везна за осово измерване на товара на камионите.

Спират се и се претеглят всички камиони, които минават през прохода. В същото време комисия от експерти от АПИ, Областното пътно управление и полицията обхождат участъка на последната катастрофа.

Те трябва да набележат местата, на които да бъдат поставени изкуствени неравности за ограничаване на скоростта, както и евентуално изграждане на кръгово движение на кръстовището.

На няколко места по пътя имаше и патрули с мобилни камери за скорост. По време на проверките не бяха засечени претоварени камиони.

За момента експертите отказват да коментират конкретни мерки.

"На комисията ще бъде обсъждано и това точно - кога ще се постави стационарната камера. Имаме набелязани няколко места", каза комисар Неделчо Рачев – началник „Охранителна полиция“, ОД на МВР-Бургас.

"За тежкотоварните над 12 тона се изготвя проект за организация, с което ще бъде отбито движението? Ще минават през Ришки проход и по I-6 до зимата", добави инж. Митко Порязов, директор на Областно пътно управление – Бургас.

Жителите на Айтос заявиха, че ще следят внимателно какви мерки ще бъдат взети за обезопасяването на участъка. Ако не са достатъчни, в понеделник те отново ще излязат на протест.