За нас кандидатурата на Първанов в президентската битка е най-удачният възможен вариант, но това ще бъде за България най-голямата подигравка. Това каза в предаването „Тази сутрин” кандидатът за вицепрезидент Кольо Парамов и поясни, че това е така, защото попадаме във варианта за блокиране на Конституцията и моделиране на коренно различен процес:

„Процесът на Румен Петков, да обособява части, хора, групи, варианти с цел да моделира коренно различна политика, която пък да ги изведе още в продължение на 5 години в някакво друго трето блато”.

Този път народът ще избере личности. Има ли личности в България ще се чуе много скоро – това лято. Политическата класа е една. Това е президентска кампания, която търси личността в България, допълни Жорж Ганчев.

Участието си в кандидат-президентската кампания Парамов коментира така: „Всичко е логично и точно като последователност, не е странно, аз съм политик последните 25 години и това, че г-н Ганчев ме покани за вариант за вицепрезидент беше една оценка за моята политическа дейност.

Тази оценка ме задължава много, защото анализът, който аз правя за развитието на държавата и за бъдещето на България, ни тласка в една посока за вземане на по-кардинални решения, по-точни, по-всеобхватни държавнически решения и затова се включвам в екипа – да помогна, ако е възможно, с комплексна теоретична практична и друга помощ”.

Не е вярно, че президентът няма големи правомощия, категоричен е Жорж Ганчев. По думите му това е насаждано от тези, които са искали да си купят България и които са искали да няма конкуренция.

Според него той и Парамов ще успеят да се класират втори на първия тур на изборите и ще победят на втория тур. Тук става въпрос за груба игра да няма личности, да не се появят тези хора, които могат да спасят България с ред и здрава ръка, допълни Ганчев.

Президентът не е само една восъчна фигура в България, а е главнокомандващ на армията. Държавният глава има много правомощия, които може да използва. Той може да използва политиката, да реализира програма в детайл и да обясни на българския народ какво е действителното положение, добави Кольо Парамов.

„70% от избирателите не са гласували от отвращение, те бойкотират. Това е обезсърчаване, това е една национална меланхолия, да вкараш народа си в ъгъла”, допълни Жорж Ганчев.

„Системата на реживковизацията в БСП заработи преди 4 години, коментира Парамов, но не успя до такава степен да задвижи страха от разпадането на партията и сега се нуждаят от една по-крупна, по-масова, по-голяма, сериозна изява, за да могат старите членове на партията и всички онези, които уважават традицията в партията, да се включат в едно обновление”,  коментира още Парамов.