Властта честити светлите празници. Президентът и премиерът – през „Фейсбук“, а председателят на Народното събрание – с видео обръщение.

Държавният глава се обърна към българите така: „Честито Рождество Христово! Нека светлината на днешния празник донесе здраве, топлина, надежда и вяра във всяко българско семейство. Да бъдем единни в усилията си да съхраним духовността, призвана да съгражда и води напред народа ни“.

Председателят на Народното събрание определи 2020 г. като белязана от COVID пандемията: „И край моята коледна трапеза има един празен стол – столът на моят силен, добър, благороден баща. Дори и в най-трудните моменти, Коледа винаги носи утеха и оптимизъм. Вярвам, че с идването на ваксините, животът ще започне да се връща в обичайния си ритъм“.

Премиерът пък написа във „Фейсбук“, че Коледа е време за семейството и най-скъпите ни хора: „Много са нещата, които доскоро смятахме за даденост, а днес виждаме колко са значими. Да можем да споделим празника с любимите си хора  - ще е най-големият подарък. След такава тежка година, си даваме сметка кои са най-съществените неща. Време е да сме състрадателни и смирени, да сме добри, да сме по-човечни. Бъдете живи и здрави – това наистина е най-важното. С Божията помощ и с работа ще излезем от тази пандемия и ще превъзмогнем кризата“.

Премиерът е качил в социалните мрежи и снимки как празнува в компанията на двете си внучета.