Няма достатъчно данни, че бившият председател на ДАНС Петко Сертов е в Гърция, обяви директорът на Гранична полиция Захарин Пенов.

Изказването му идва след информацията на вътрешния министър Веселин Вучков, че автомобилът, който е ползвал Сертов е преминал българо-гръцката граница.

Пенов поясни, че камерите на граничния пункт са заснели автомобила, но не и човекът, който го управлява.

„Не бихме могли да очакваме от един граничен полицай при този интензивен трафик на ГКПП Кулата, при толкова преминаващи пътници, да запомни лицевите черти на всички”, каза шефът на Гранична полиция.

Странна екскурзия

Близо до границата, в музея "Самуилова крепост" край Петрич, е бил забелязан мъж, приличащ на бившия шеф на ДАНС. Ден след изчезването му.

„Двама посетители, мъже, вървяха по алеята. Мъжът, който беше с човека, който аз мисля, че е Петко Сертов каза, че все още са работещи и заплатиха 4 лева. Не съм го виждала преди това, наистина човек малко трудно може да каже, след като не познава даден човек, че 100% е сигурен, че е той, но човекът-посетителят приличаше на Петко Сертов”, каза екскурзоводът към музея Юлия Маркова.

Очаква се утре изчезването на Сертов да бъде обсъдено в Главната прокуратура и да се реши дали да бъде образувано дело.

Сертов е в неизвестност от следобеда на 5 декември. По-рано тази седмица МВР обяви колата, с която е изчезнал бившият шеф на ДАНС. Издирва се лек автомобил с регистрационен номер СА2987РМ.

Според събраната досега информация на службите още същата вечер този автомобил е пресякъл границата с Гърция. След това следите му се губят.

Сертов бе обявен за издирване и от Интерпол на 9 декември, което засили съмненията, че той е напуснал страната.