Проектът на Кирил Петков и Асен Василева търси партия мандатоносител. Само така е възможно да се яви на изборите.

Преговори са водени вече с „Екогласност“ разказа пред bTV председателят Ѝ Емил Георгиев. Някои от движението са искали да се присъединят към новия проект и да напуснат коалицията с БСП.

„Някои смятат, че им е дошъл звездният миг да влязат в парламента, убедих хората и казаха ние сме си в една коалиция, досега сме казали, че държим на морала“, добави той.

Той е уведомил партньорите от БСП, оттам днес не коментираха. По думите на Георгиев Петков и Василев вече имат 50 души, които могат да влязат в листите.

„Ще кажа нещо, което не съм коментирал досега, казаха ми: Недейте да информирате колегите си, ще ги поставим пред свършен факт“, каза още Георгиев. 

В партия МИР пък са в очакване да бъдат потърсени от Петков и Василев.

„Все още не сме провели разговори, но нашата платформа обединява честни и почтени хора, което и двамата бивши министри искат да направят“, заяви председателят на МИР Симеон Славчев.

И още желаещи за мандатоносители, като партия „Волт“, която се свързваше преди с „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

„Аз лично бих препоръчал на борда на „Волт“, ако има такова предложение, да преговаряме с Кирил Петков и Асен Василев, защото те са много близки до профила на партията“, обясни председателят ѝ Настимир Ананиев.

И партия „Средна европейска класа“ е готова за разговори с Петков и Василев.

"Лично аз им симпатизирам на това, което правят и смятам , че промяната може да се случи с хора, като тях, бихме говорили и водили разговори с тях в такава посока", каза Константин Бачийски.

Кирли Петков и Асен Василев запазиха мълчание днес. Политическата история познава и други подобни случаи. През 2001 г. НДСВ имаше двама мандатоносители  - Движение "Оборище " и „Партията на българските жени". А тази пролет: „Българско национално обединение“ стана мандатоносител на партията на Васил Божков.