Зрители ни сигнализираха, че в табелите на нощния транспорт в София има име на спирка, което не разбират и поискаха да им обясним къде точно се намира тази спирка.

Естествено, че каквото пише на спирката, дотам пътувате с градския транспорт. Хората, които пишат имената на спирките, знаят това.

Александър Деспотов от Центъра за градска мобилност каза, че са имали един сигнал, че това, което пише на табелата, не се разбира.

Става въпрос за спирка със странното име „Лорем Ипсум”. Автобус номер 3 тръгва именно от „Лорем Ипсум” и вози до „Лорем Ипсум”.

Откъде идва грешката?

Ако искате 2000 думи текст, вместо да ги пишете, ги вземате наготово. Те не означават нищо, но показват как би изглеждал тест с 2000 думи – Лорем Ипсум.

Когато изработвали макета на спирките, графиците използвали Лорем Ипсум, за да видят как изглежда името на спирката като текст.

„Над 300 спирки трябваше да станат за един ден, допуска се, в рамките на 3000 спирки една грешка е допусната”, обясни Александър Деспотов.

След като гражданин видял и съобщил, че не може нощният рейс да тръгва от спирка „Лорем Ипсум” и да вози до спирка „Лорем Ипсум”, Центърът за градска мобилност веднага се поправил – първа спирка „Овча Купел”, крайна – „Автостанция Изток”.