Под карантина и самонаблюдение се оказа и парламентарната власт. Утре всички карантинирани и самоизолирали се депутати, участвали в КСНС, могат да се включат в работата на парламента онлайн. Традиционният председателки съвет, който трябва да уточни програмата за работа на парламента, всъщност ще е представляван от заместници.

Мястото на председателя на парламента Никола Минчев ще заемат неговите заместници. Сред тях е Кристиан Вигенин от БСП, който въпреки че е бил на заседанието вчера, няма да бъде под карантина. Той вече е получил обаждане от РЗИ.

„Не ме поставят под карантина, тъй като съм преболедувал 3 месеца преди съответното заседание, така че няма основание да бъда под карантина“, заяви той пред bTV.

Вигенин и днес си е направил COVID тест, който е отрицателен.

“Продължавам да изпълнявам функциите си, за да съм сигурен, че няма да поставя под риск хората, с които работя и семейството си, ще си правя всеки ден тест“, добави той.    

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова от днес е под карантина. В социалните мрежи тя атакува Минчев.

"На практика заради неговото лекомислено поведение, държавата ще се ръководи на автопилот - без присъствени решения на президент, председател на НС, заместник - председател на НС", заяви тя.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ също се е самоизолирал, това е направил и председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов. Под карантина е съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. Те днес запазиха мълчание.

Лидерът на „Възраждане“, който също беше на срещата в президентството, поиска Никола Минчев да покаже положителния си тест за COVID-19.

„Според мен Минчев е здрав. Истината според мен е, е че това се случва с една едничка простичка цел да не мога да отида утре на протест. Навремето Борисов късаше минискуси, сега излизат в карантина“, заяви той.

Костадинов заяви, че вече си е направил тестове, които са отрицателни и ще се съобрази с решението на РЗИ и карантината.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!