Национална кулинарна купа на България се провежда в Пловдив. Сред организаторите е едно от лицата на bTV шеф Андре Токев.
21 професионални готвачи са в конкуренция за "Най-добър готвач за 2019 година".
Приготвят се типични български ястия със съвременни кулинарни техники.
"Оценяваме вкус, презентация, техниките, които използват, и баланс на ястието. Също така хигиена”, каза Владимир Тодоров, член на журито.
"Ние трябва да преоткриваме наши стари традиции и да виждаме нови световни тенденции, които да откриваме. И да си развием в България свой начин на развитие, свой начин на готвене”, обясни шеф Андре Токев.
Надпреварата ще продължи и утре за "Най-добър кулинарен отбор ", "Най-добър сладкар" и "Най-добър пицар”.