Кой е Мистър Кеш, който следва един тренд, започнал в Нидерландия от началото на тази година. Във вените му тече руско-българска кръв, а войната в Украйна го води в България, където завършва второто си висше образование „Бизнес и предприемачество“.

В момента се занимава с криптовалути и трейдинг, а хобито му е да оставя пари на различни локации, за да бъдат открити от случайни минувачи, а сумите са между 20 и 100 лв.

„Криенето на пари започва преди около два-три месеца и аз съм първият човек, който успя да започна това нещо в София. Планираме да разширим локациите“, казва крипто експертът, известен като Мистър Кеш.

Как се избира локация?

„Трябва така да се направи, че да може хората решат, че това е лесна работа. Но това не е така. Тя тя трябва да е хубава за криене. Също така да става за снимане. Тоест не мога да заставам на 3 м и да снимам“, обясни още Мистър Кеш.

След като скрие съответната сума Мистър Кеш публикува приблизителната локация в социалните мрежи и така играта започва.

„Аз всеки изминал ден привличам все повече участници. Рекордът за намирането на пари 1:57 минути. А целта е да направя една голяма мрежа от последователи, която ще може да излиза на лов за пари в цялата държава. Така че лека-полека се надявам хората да се изкефят“, казва още крипто експертът.

Той не иска да афишира самоличността си и казва, че не търси спонсори. Парите са от личния му бюджет и го прави от чисто сърце.

Вижте още във видеото.