Съставът на бъдещото коалиционно правителство все още не е ясен, но медийните спекулации досега винаги са поставяли Кирил Петков на позицията министър-председател.
 
Асен Василев, от своя страна ще поеме финансовото министерство. Тази позиция беше защитавана и по време на преговорите с „Има такъв народ“ и в предишното Народно събрание.

Министър на вътрешните работи Бойко Рашков и министър на образованието акад. Николай Денков са имената от служебния кабинет, за които се говори най-упорито, че ще продължат работата си и в редовно правителство. Денков дори взе участие в разговорите по тема "образование".

Медийни спекулациите посочват като възможност служебният премиер Стефан Янев да поеме отново отбраната, той беше вицепремиер с ресор отбрана в първото служебно правителство на Румен Радев. Янев публично подкрепи политическия проект на колегите си Василев и Петков. Възможно е обаче военното ведомство да получи Теодора Генчовска от „Има такъв народ“, която двукратно беше номинирана за позицията.

Служебният министър Георги Панайотов със сигурност обаче няма да влезе в състава на новото правителство, защото се готви за дипломатическо назначение.

От "Продължаваме промяната" публично открито са посочвали като варианти за министри Даниел Лорер за външното министерство и за транспорта Николай Събев.

Предстои обаче преговорите за личностите в кабинета да влязат в решителна фаза в следващите дни, след като лидерите изчистят спорните въпроси, останали след консултациите на работните групи. Участниците в преговорите очакват да има правителство до края на годината.