Оставката на Нено Димов е поредната в третия кабинет на Бойко Борисов.

Ето и хронологията на министрите, оттеглили се от поста си, или заявили официално намерение да го направят.

Октомври 2017 г.

Първи кабинета напусна здравният министър Николай Петров след разследване на bTV, че като директор на Военномедицинска академия е давал обществени поръчки в конфликт на интереси.

Февруари 2018 г. 

През февруари следващата година оставка за кратко хвърли и енергийният министър Теменужка Петкова заради сделката за ЧЕЗ. Оставката ѝ, както и по-късно тази на социалния министър Бисер Петков, не бяха приети от премиера Борисов.

Август 2018 г.

След тежката катастрофа с автобус край Своге, при която загинаха много хора, оставки подадоха още трима министри – Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков. Министри съответно на вътрешните работи, на транспорта и на регионалното развитие. 

Ноември 2018 г.

Месеци по-късно с поста си се раздели и вицепремиерът Валери Симеонов след остро изказване към майките на деца с увреждания и последвали протести.

Март 2019 г.

През пролетта на миналата година оставка след така наречения "Апартамент гейт" подаде и правосъдният министър Цецка Цачева.

Ноември 2019 г. 

През ноември постът на социален министър окончателно напусна Бисер Петков. Оставката му беше поискана от премиера Борисов, а в мотивите беше записано, че темповете, с които министерството работи, не отговарят на обществено-политическите очаквания.