Тази година рекорден брой кандидати – цели 21 души, се състезаваха в надпреварата за „Дондуков” 2.

Някои от тях останаха встрани от социологическите проучвания, но не и от медийното внимание. 

Такива бяха например Димитър Маринов и Радослав Петров, по-известни като Митьо Пищова и Радо Шишарката. Пищова заяви, че е осъществил връзка с Господ, който му е подсказал да се кандидатира за президент. Възможно е и Висша сила да го е напътствала по време на теста за интелигентност на „Менса”, на който той се яви.

Още в началото кандидат-президентската двойка обеща, че ще спечели гласовете на всички български села, където ще почерпи с кебапчета и кюфтета.

След като не спечели изборите, той заяви, че ще „си отиде при манекенките” и ще се радва на старините си. Радо Шишарката пък беше категоричен, че това е само началото.

Двамата спечелиха над 14 хил. гласа, или около 0,40% от вота.

Снимка: БГНЕС

Жорж Ганчев беше другият кандидат-президент, който не остана незабелязан от медиите със своя трети опит надпреварата за президент. 77-годишният Ганчев сравни себе си с френския си колега политик Жак Ширак, който пък се е опитвал да стане президент четири пъти.

 „Не те обвинявам, любими ми народе. Трябва да се научиш да различаваш арабския кон за надбягване от муле и магаре”, така се обърна Ганчев към българските граждани от изборното студио на bTV.

Макар да се оказа далеч от президентското място, той заяви, че несъмнено превъзхожда повечето от останалите кандидати и благодари за гласуваното доверие.

Кандидат-президентската двойка Жорж Ганчев и Кольо Парамов спечелиха повече от 26 хил. гласа, или 0,74% от вота.

Един журналист, физик и ясновидец също искаше да стане президент – Йорданка Колева, по-известна с псевдонима Йоана Рубин. Преди време bTV разкри, че лечителската ѝ дейност е измама и тя беше задържана, въпреки твърденията ѝ, че е лекувала международни величия като Карла Бруни – съпругата на бившия френски президент Никола Саркози. 

Въпреки някои анонси, сред кандидатите така и не се появи фолкпевицата Луна, която се оказа, че се е пошегувала с избирателите.