След четири управленски мандата кметът на пазарджишкото село Бошуля подаде оставка, за да стане отново пътен полицай.

В края на социализма Любен Христосков е уволнен от тогавашната народна милиция в Пазарджик заради пътуване до Западна Германия. В началото на новия век той става кмет на Бошуля и управлява цели 14 години. Днес обаче съдът отсъжда, че е бил неправомерно уволнен и може да се върне на работа в полицията.

„Взимам си само палтото, снимките, химикала и тръгвам към работата, която винаги ми е била на сърцето. Това ми е кармата”, твърдо заявява Любен. Той разказва, че в полицейската професия най-много му харесва работата на терен и това, че помага на гражданите.

Вече бившият кмет споделя, че уволнението от полицията му е тежало през всичките години.

„Времената бяха такива, че нямаше на кого да се оплача и към кого да се обърна най-вече, защото системата в страната беше една. Нямаше разделение. Това уволнение дисциплинарно на мене много ми тежеше, тъй като винаги съм знаел, че не съм откраднал, не съм измамил никого, а на мен ми стой като клеймо „Уволнен дисциплинарно“, споделя той.

Според него и двете работи – и полицейската, и кметската, са еднакво отговорни.

Заплатата на кмета била 670 лв. Като полицай той смята, че няма да получава толкова, но пък най-сетне ще почувства удовлетворение 27 години след уволнението си.

Вижте повече във видеото: