Пред Народния театър откриват изложба в памет на 24-годишната Ани и 22-годишния Явор, които загинаха преди близо година при фатален инцидент на столичния булевард "Сливница".

Изложбата е под надслов "Ключът е любовта". Тя ще продължи до края на април и ще се състои от 28 пана - с фотографии на Явор и картини на Ани.

В откриването днес ще участват близките на загиналите, както и редица изпълнители и известни личности. Преди седмица, за първи път след инцидента пред bTV говориха майките на Ани и Явор.

Те разказаха, че това е техният начин да оставят спомена за децата си жив.

На 8 май миналата година 24-годишната Ани и 22-годишният Явор губят живота си, след като късно вечерта, докато пресичат на пешеходна пътека, ги удря 18-годишен шофьор. Той се движи с около 100 км/ч. Майките на Ани и Явор – Десислава Малчева и Анна Стоянова минават през тъгата заедно.

„Любовта ни към тези две деца е толкова силна, че ние не ги делим на „нашата Ани“ или „нашия Явор“. Те просто са едно цяло за нас“, казва Десислава Малчева, майката на Ани.

Двамата младежи завещават на родителите си изкуство. През последните години Ани се посвещава на рисуването, а Явор – на фотографията. „Нещо, което го няма на друго място, той го намира точно там, където никой не очаква“, казва майката на Явор Анна Стоянова.