Тристепенно меню за 6 лева – това предлага столът в Народното събрание. Икономистът на КНСБ Любослав Костов разпространи снимка с менюто в парламента.

Част от предложенията са за свинска пържола с топено сирене и гъби за 3,64 лева, кюфте 75 грама за 1,28 лева и филия хляб за 11 стотинки.

Снимка: Редакторски екип

Попитахме клиенти от Женския пазар в София какво е тяхното мнение за цените в парламентарния стол.

Според хората заплатите на народните представители са диспропорционално високи спрямо цените в менюто:

Снимка: Редакторски екип

„Ден да мине, комат да не отминава. Взимат си 10 хиляди лева и си лапат, а не се интересуват, че 80 на сто от хората мизерстват“.

Други не са изненадани, тъй като през годините темата дълго е била коментирана.

Снимка: Редакторски екип

„Винаги са били привилегировани, няма какво да коментираме“.

Потребителската кошница е поскъпва с 29% за година. Увеличение на цените има при почти всички основни хранителни продукти, показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

Според доклад на КНСБ с 20 на сто е поскъпнала издръжката на живота в сравнение със септември миналата година. От синдиката посочват, че над 1 800 000 души живеят с недостатъчни средства.

Снимка: Редакторски екип

Продължава поскъпването на хранителните стоки на едро в страната. Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява цените на хранителните стоки на едро в България, се покачи тази седмица с 1,17 на сто до 2,166 пункта.