„Време е да вложим смисъл в думите народен представител. Народен представител е човек, който представлява не само своите избиратели, а и целият български народ. Наш дълг е да служим на българския народ – горд народ с велика история“, каза в официалната си реч в парламента съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

"Намираме се на най-красивото кътче на Земята, но за съжаление прекалено дълго време голяма част от народните представители преди нас не са си свършили добре работата и заради това България е изправена пред огромни предизвикателства", каза още Кирил Петков.

Той изреди редицата проблеми, които са на дневен ред в България и попита къде са били народните представители, които е трябвало да ги решат.

„Отговорът се крие в няколко думи – алчност, егоизъм и нехайство. Не на всички, но на много от тях“, каза Петков.

"По разбитите ни пътища се разминават майбаси, ролсройси, ферарита, но не на успели, конкурентоспособни бизнес лидери, а на хора, свързани с властта. Хора, които са се закачили под една или друга форма на държавния бюджет. Хора, които харчат със спокойствие нашите данъци все едно е тяхна бащиния. Това са просто едни корумпирани лобисти без никакъв истински бизнес", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната".

"Това трябва да спре днес! Нека всеки един народен представител да каже: „Искам да бъда част от промяната. Ще решим тези проблеми“. Всички заедно да заявим – време е за нулева толерантност към корупцията. Време е за нулева търпимост към кражбите. Време е за истинско правосъдие в България, при което никой не се чувства безнаказан. Време е ние да защитаваме истинските интереси на нашите избиратели, без да ни е страх от „политическите инвеститори“. Време е да превъзмогнем личното си его и да работим заедно. Време е да направим България, от която да се гордеем. Време е за просперираща България. Време е да бъдем активен член на ЕС, който да дава конструктивни позиции и реално да помага за неговото развитие. Време е България да бъде лидер в региона и пример за добросъседство. Време е за всички нас да си свършим работата!", завърши Кирил Петков.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!