Финансов и логистичен хъб - в това трябва да се превърне България според лидера на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. По време на преговорите с БСП, ИТН и ДБ той подчерта, че стараната ни трябва да се възползва максимално от ниските си данъци.

„Ние в момента имаме една от най-ниските данъчни ставки в Европа за корпоративния данък, но не правим пари от това. Ние сме порталът на ЕС, но не го използваме. Би трябвало всяка фирма, която си мисли да продава в Европа, да иска да базира своя бизнес тук. Всичките предпоставки са за това. Защо не го правят - защото ги е страх, защо ги е страх - връщаме се на темата с корупцията“, каза той, цитиран от БНР.

Кирил Петков отново назова целта за нулева корупция и заяви, че икономическото развитие ще бъде невъзможно, ако не се постигнат по-високи нива на ваксинация - без задължение, но с информиран избор.

Според него дискусията е показала "огромно единодушие" по голяма част от обсъжданите теми и мерки.

Сред допирните точки между формациите Петков изтъкна намаляването на административната тежест, преодоляването на последствията от кризата заради пандемията чрез ускоряване на ваксинацията по демократичен начин, използване на потенциала на индустриалните зони с функция на предприятия, които могат да докарат добавена стойност, обвързване на науката и бизнеса с ясни стимули за тази цел, пише българската редакция на "Свободна Европа".