Днес приключва регистрацията на кандидатските листи в общинските избирателни комисии. В сряда ще бъде изтеглен жребият за поредните номера на партиите в бюлетината, а официалното начало на предизборната кампания е в петък.

В последния ден за регистрации и кандидатът за кмет на София Васил Терзиев регистрира листата за местните избори. Той бе номинация на "Продължаваме промяната", "Демократична България", "Спаси София" и "Екипът на София".

„Нашият основен опонент е да спечелим доверието на гражданите на София, които имат мечта за един по-добре управляван град, без корупция. Листата се води от Борис Бонев. Ние работим за победа още на първия тур“, каза Васил Терзиев.

„Ние ще работим да вдигнем стандарта на прозрачност и да променим всичко, което зависи от нас. Да има по-голяма ангажираност на гражданите, да разбират какво се случва и активно да изкореним корупцията“, добави той.

„Днес повече от вчера сме уверени, че следващият кмет на София ще е Васил Терзиев. Абсолютно сигурни сме, че победата ще е осезаема и ще е още на първи тур. Ние вярваме, че ПП-ДБ ще бъде на част от тези балотажи“, каза Кирил Петков.

"Основният ни опонент е ГЕРБ и техният модел на управление в София. „Спаси София“ влезе в това обединение с ясното съзнание, че сме заедно, за да изкореним този модел. Ние няма да допуснем бъдещото управление на София да зависи от ГЕРБ. Имаме страхотно изграден екип", каза Борис Бонев.

Регистрации се извършват и в този момент.