Състав на Окръжен съд - Пловдив взе най-тежката мярка "задържане под стража" спрямо кипърския гражданин Димитрис Пирилис от Болярино, който прегази крадец с автомобила си.

Срещу него е повдигнато обвинение за това, че в събота, в землището на пловдивското село Болярино, като е нарушил правилата за движение с автомобил, е причинил смъртта на 30-годишен мъж, съобщиха от съда в Пловдив.

Съдът е приел, че тепърва ще се изясняват важни въпроси за механизма на извършването на престъплението. Към момента са налице данни, че обвиняемият  умишлено е умъртвил мъжа.

От автотехническата експертиза и фотосите на местопрестъплението става ясно, че ударът между товарния автомобил, управляван от обвиняемия, и пострадалия е настъпил в предната част на автомобила. Освен това има данни и за втори удар на местопроизшествието, при който е пострадал свидетел. 

Съдът е взел под внимание, че са налице данни за трайна уседналост на обвиняемия - развива стопанска дейност, предоставя работни места и съществува нисък интензитет от опасност да се укрие, но магистратите са сметнали, че при мярка, различна от "задържане под стража", съществува реална опасност от извършване на друго престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Пловдивския апелативен съд.