Трудно прибиране в последния от серията почивни дни за Великден. Километрични задръствания се образуваха още от обяд. Засилен трафик имаше през целия ден.

На автомагистрала „Тракия“ се образува тапа след верижна катастрофа, а на „Хемус“ - километрични задръствания заради ремонта при тунел „Ечемишка“.

Задръстванията по двете магистралите започнаха още от обяд, като на места се налагаше автомобилите дори да не се движат. Засилено е и полицейското присъствие в последния почивен ден.

Снимка: БГНЕС

Нашият екип направи и експеримент - за колко време ще успеем да стигнем от Ботевград до София в последния почивен ден.

Още по обед трафикът по магистрала „Хемус“ към София вече е натоварен. 

12:20 ч., тръгваме от Ботевград към столицата. Разстоянието е около 50 километра. 500 метра по-късно - малко преди тунел „Ечемишка“, попадаме в задръстване. Причината - движението към София се извърша в насрещното платно заради ремонт.
 
На място виждаме засилено полицейско присъствие, също и аварирали автомобили. Задръстването там беше около 2 километра. На нашият екип отне 11 минути, за да мине през натоварения участък.

Снимка: БГНЕС

Трафикът остава засилен чак до София, а средната скорост - около 80 километра в час. В столицата стигаме в 13:10 ч. Равносметката - успяхме да минем 50-километров магистрален участък за точно 50 минути. 
 
Засилен трафик имаше и по магистрала „Тракия“. Двете ленти са заети от автомобили и се кара с не повече от 100-110 км. 

Минути след 13:00 ч. задръстването вече е факт. Малко преди Ихтиман автомобилите дори не се движат.
 
За да избегнат задръстването, част от шофьорите караха в аварийната лента. Стигна се и до лек инцидент. Катастрофа в района на Вакарел допълнително затрудни трафика.

Все още движението е натоварено. Затова съветът към шофьорите е - карайте внимателно и се съобразявайте с пътните условия.