Резултатът от извънредната проверка на КЕВР, инициирана след медийни публикации, показа, че няма нарушения в ценообразуването на сметките на „Топлофикация София“.

В доклада на регулатора се посочва, че на база предоставените данни и документи дружеството е изпълнило всички законови и нормативни изисквания при формиране на ноемврийските сметки.

По време на проверката от дружеството е изискана информация по 11 точки, обхващащи всички данни за потреблението на топлинната енергия от клиентите през месец ноември.

В няколко последователни точки е посочено, че издадените фактури от „Топлофикация София“ са изготвени при коректно прилагане на определените от КЕВР цени за съответния период, съобщават от дружеството.

„С изготвянето на ноемврийските сметки и анализиране на изходните данни стана видна завишената консумация на потребителите на топлинна енергия за посочения период. Своевременно беше стартирана разяснителна кампания на данните за потребление, консумация и формиране на фактурите на потребителите. В рамките на кампанията беше предоставена и сравнителна информация за настоящия и предходните отоплителни сезони“, обясняват още от „Топлофикация“.

Подробна разяснителна информация за размера на произведената и подадена топлинна енергия ще бъде предоставяна ежемесечно на клиентите през отоплителния период на 2020-2021 г. Данните ще дадат възможност на клиентите да сравнят потреблението си в настоящия и предходния отоплителен сезон и да планират разходите си спрямо изменението на потреблението на топлинна енергия.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!