Стотици хиляди българи отново тръгнаха на път в края на четиридневната почивка. Голямото прибиране беше белязано от километрични колони и катастрофи.

Двама души загинаха на пътя Враца-Монтана, а прибиращите се от Гърция стояха в задръстване по обяд заради катастрофа между кола и камион.

Очаквано най-натоварено стана в късния следобед на входовете на София. Задръствания имаше по магистрала "Хемус" в района на Ябланица заради струпването на много коли.

Снимка: bTV

По обед на изхода на Русе в посока София ремонт предизвика сериозна тапа. 

Снимка: Аз, репортерът

В следобедните часове заради две леки катастрофи задръстване се образува и на магистрала "Тракия" край Пазарджик

Снимка: Венелин Петков
при 92 км и при разклона за Ихтиман.

През деня е имало общо около шест леки пътни инцидента по аутобана. 

Снимка: Венелин Петков

Над 100 000 автомобила се очакват да се върнат в София тази вечер, каза началникът на столичната Пътна полиция Тенчо Тенев, предаде БТА.

Основният пик се очаква да е до 19 часа тази вечер, както и утре рано сутринта. За по-бързо "източване" на трафика е създадена специална организация на входовете на София.

Снимка: БГНЕС

В празничните дни пътната полиция в Кюстендил хвана трима шофьори, седнали зад волана след употреба на марихуана или екстази.  

Снимка: Венелин Петков

В София е задържан шофьор, употребил наркотици, който се опитал да предложи подкуп на пътни полицаи. Много са били през празничните дни и пияните водачи на МПС, като само на 8 април са били хванати деветима, съобщи Тенев.

В София днес са регистрирани 25 леки катастрофи.

Снимка: Аз, репортерът

В рубриката ни „Аз, репортерът” получихме десетки сигнали и за автомобили, които се движат в аварийната лента на магистрала „Тракия”.

Снимка: Аз, репортерът

Трафикът по границите също е доста натоварен, съобщиха от пресцентъра на „Гранична полиция”.

Утре сутрин също се очаква засилен трафик и затруднено придвижване.