Подсъдимият за смъртта на телевизионния водещ Милен Цветков се е движил с два пъти над разрешената скорост, не е направил и опит да спре. Това сочи заключението на автотехническата експертиза, която беше приета от съда днес.

Според заключението на патоанатомите – смъртта на журналиста е била неизбежна и е настъпила заради разкъсване на аортата, вследствие на удара. Седем вещи лица представиха ключовата автотехническа експертиза на КАТ.

Експертите уточниха, че Кристиан Николов е ударил автомобила на журналиста със скорост от 99 км/час. Има данни, че подсъдимият е започнал да ускорява скоростта 270 метра преди сблъсъка. Няма данни за опит да спре.

Малко вероятно е подсъдимият Кристиян Николов да е заспал зад волана, както твърдеше пътувалият до него. Според експертите това е невъзможно, когато има ускорение и няма промяна на движението.

„Аз не знам да има такава статистика и категорични данни, когато някой е заспал зад волана“, отговори адвокатът на подсъдимия Константин Симеонов. 

Токсикохимичната експретиза вчера показа че в кръвта на Кристиян са открити три наркотика, като количеството амфетамин е два пъти над максималната доза. Според експертите или дрогата е взета часове преди катастрофата, или Кристиан има зависимост и нужда и затова е взел по-висока доза. 

Днес защитата поиска допълнителен разпит на вещото лице, но съдът го отхвърли. Делото продължава след 2 седмици с разпит на свидетели и чаканата ключова психиатрична експертиза.